А сега отново поглеждаме към опустошителните пожари в Гърция. Десетки са

...
А сега отново поглеждаме към опустошителните пожари в Гърция. Десетки са
Коментари Харесай

WWF Гърция: За първи път виждаме такава директна връзка между горски пожари и туризъм

А в този момент отново поглеждаме към опустошителните пожари в Гърция. Десетки са задържани в южната ни съседка по съмнение в тенденциозен палеж. Борбата с огъня тук-там продължава към този момент седмица. Какви са аргументите за бедствието и по какъв начин климатичните промени се отразяват на подобни инциденти? Отговорите потърси Георги Карамфилов от Деметрес Каравелас изпълнителен директор на WWF Гърция.

Намираме се в средата на сезона на пожарите, само че към този момент загубихме повече от 120 хиляди хектара горски площи. Изглежда, че това ще е най-лошият сезон след смъртоносната 2007 година. В последните три години загубихме 300 хиляди хектара горски площи – съвсем 3% от цялата повърхност на повърхността в страната. Това, несъмнено, провокира трагичната загуба на човешки животи. Загубихме 20 индивида в пожарите и сериозни биоразнообразни местоположения.

Има горящи предпазени елементи в Дадия и в Североизточна Гърция. Тези пожари предизвикват големи проблеми върху природата, само че също и върху хората. В момента губим всички жизненоважни условия, които горите ни дават – за предпазване на въглерод, цикъл на питателните субстанции, надзор на наводненията и други.

Мисля, че това е първият път, когато можем да забележим толкоз директна връзка сред горски пожар и туризъм – изключително при огромния пожар в Родос, където имаше евакуация на 20 хиляди туристи. За първи път виждаме такова нещо – напълно нов опит за тази страна, само че и за доста други страни в Средиземноморието.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР